• 30-spoorwegen
  • 31-lassen
  • 32-idagro
  • 33-bakker

De Open Bedrijvendagen in Lemelerveld zijn altijd bijzonder interessant, leuk en leerzaam. Er zijn verschillende redenen (of zo u wilt: oorzaken) aan te wijzen waarom de Bedrijvendagen in Lemelerveld iedere keer weer druk worden bezocht.

Eigen boontjes doppen

Al sinds het ontstaan van Lemelerveld is het dorp 'speelbal' geweest van verschillende gemeenten. Als er zaken in het dorp gerealiseerd moesten worden, moest de bevolking altijd in gesprek met de gemeenten Dalfsen, Ommen, Raalte en Heino. U begrijpt dat door deze bestuurlijke organisatie geen sprake was van snelheid in besluitvorming door de overheid.

Nuchter en resultaatgericht

Lemelerveld heeft hierdoor geleerd dat het zelf op de barricaden moet springen om zaken gedaan te krijgen. Hierbij was het voor de ontwikkeling van het dorp van groot belang hoofdzaken van bijzaken te scheiden, waarbij de doelen continu scherp op het netvlies bleven en altijd in gezamenlijkheid met andere belanghebbenden werd opgetrokken.

Deze houding van 'niet zeuren, maar samen doen' heeft een positieve weerslag gehad op de werkwijze van Lemelerveldse ondernemers: zonder uitzondering kun je ze typeren als ondernemend, innovatief, actief, vindingrijk, communicatief vaardig, en klant- en resultaatgericht.

Veel smaken, groot aanbod

Doordat het 'zelf zaken voor elkaar krijgen' deel van de Lemelerveldse volksaard is geworden, is in de loop van de jaren een grote verscheidenheid aan ondernemingen ontstaan. Lemelerveld heeft dan ook een breed aanbod van bedrijfsactiviteiten: van 'bakker en kruidenier' tot 'dienstverlener en (inter-) nationaal toonaangevend bedrijf'.

Deel deze pagina

Bedrijvendag op Twitter

"Kan geen tweets ophalen"
Naar boven